Mňamkové raňajky- Ako som varila pšeno

Som síce opatrovateľka, ale kuchárka veľmi dobrá nie som a nie som na to nijako moc hrdá, ale radšej budem robiť hocičo iné, ako variť. Varím, lebo musím a moje obľúbené recepty patria do kategórie „RÝCHLO A JEDNODUCHO„. Na šťastie mám klientku, ktorá nič neofrfle, ešte aj pochváli.

Raz sa ma dokonca spýtala, či mám kuchársku školu, čo ma fakt pobavilo 😀 Možno si zo mňa iba robila srandu. Ale faktom je, že moja kuchyňa nás obe tvaruje pekne do guľata, čo pri dnešnom trende vychudnutých modeliek asi nie je veľmi dobre, ale zase na druhej strane, akú inú radosť si tu v práci dopriať? Keď nič iné, aspoň sa najem.

Samozrejme mávam aj ja obdobia, keď chcem veľmi zdravo a moderne variť a chudnúť, nikdy mi to však dlho nevydrží.

Tak som raz začala držať diétu, reku- ide leto 🙂 treba schudnúť. Turnus u rakúskej babičky je na držanie diéty ideálny. Predsa len, keď ste doma a vyvárate pre regiment domácich papkošov, dieta sa drží dosť ťažko.

Môj diétny rozpis jedál na každý deň bol vcelku pestrý, len všetkého málo. Jedného dňa som mala raňajkovať pšenovú kašu. Čo to je, to pšeno? V živote som to nejedla. Ujo google síce vie všetko, ale načo by som googlila, veď som dajaká gazdiná, to zvládnem.

Mám pre vás môj netradičný návod, ako si uvariť chutné raňajky. Takúto pšenovú kašu ste ešte zaručene nejedli.

1. Dajte pšeno do hrnca, zalejte vodou a miešajte, ako keď varíte krupicu. Keď Vás to už prestane baviť a pšeno je stále tvrdé, prikryte ho a nechajte dusiť ako ryžu.

2. Potom odíďte k počítaču a na vaše pšeno môžete pokojne zabudnúť. Ono vás samo upozorní, keď začne smrdieť.

3. Takže, keď zacítite vo vzduchu, že sa niečo deje, zabehnite do kuchyne a hrniec s pšenom odložte zo sporáka preč. Nezabudnite najskôr schytiť prvú utierku, čo je po ruke, hrniec na sporáku býva dosť horúci, ešte teraz si fúkam prsty.

4. Odoberte z vrchu neprihorené pšeno a keď vychladne, zmiešajte ho s medom a popučeným banánom a máte celkom chutné a zdravé raňajky.

12645200_10201476042459284_2681622237045057442_n

5. Hrniec nechajte odmočiť, potom oškriabte a umyte.

12661827_10201476073820068_759016494319255677_n

DOBRÚ CHUŤ 🙂

P.S. Toto je samozrejme vtípek, aj keď ja som to tak naozaj robila. Niet nad raňajkový krajec poctivého slovenského chleba.

Marta Kluchova
Som virtuálna asistentka a opatrovateľka v domácom prostredí. Milujem moju rodina a malého synka, ktorého som dostala do daru v pokročilom veku. Niekoľko rokov som pracovala ako opatrovateľka seniorov v Nemecku a Rakúsku a preto dôverne poznám starosti aj radosti turnusových opatrovateliek. Mám rada cestovanie, knihy, písanie... Som zberateľka príbehov - hlavne opatrovateľských. Nemám rada stereotyp, zmena je pre mňa život, prijímam výzvy na vzdory strachu a som vďačná za každý nový deň. Som autorkou eBooku SOM OPATROVATEĽKA- Dva životy jednej ženy a eBooku MôJ DVOJITÝ ŽIVOT OPATROVATEĽKY , a tiež knihy DENNÍK OPATROVATEĽKY . Baví ma inšpirovať ľudí k tomu, aby sa nebáli prekračovať vlastné hranice. Viac o mne sa dozviete tu >>

Kniha:

DENNÍK OPATROVATEĽKY

Cestujete do zahraničia, ostávate na turnusy a pracujete 24 hodín denne? Máte pocit, že vaša práca je psychicky náročná a vyčerpávajúca? Cítite sa unavená a obávate sa budúcnosti?
ROZUMIEM VÁM!
Aj ja som Opatrovateľka.
Aj mne býva smutno za rodinou, deťmi, priateľmi. Aj ja občas plačem v noci do vankúša.

Som žena ako vy. Na Slovensku mama, v Rakúsku opatrovateľka, žijúca cudzí život.

V tejto knihe nájdete mnohé opatrovateľské zážitky, myšlienky, smútky aj radosti. Nazrite do knihy a ja vám sľubujem, že so mnou budete plakať aj sa smiať a že sa v nej mnohé nájdete.

Komentáre